Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.300 Ft
Menny.:csomag

Zöldborsó 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra

1.300 Ft
Menny.:csomag
Gyártó:
Látványos, finom és tápláló. A zöldborsó az egyik legnépszerűbb csíráztatásra és mikrozöldségnek szánt mag.
Elérhetőség: Utolsó 10 csomag raktáron
Egységár: 6,50 Ft/g

Leírás és Paraméterek

Zöldborsó mikrozöldségnek és csíráztatásra

  • Íze: a friss zsenge borsószemek ízét adja vissza
  • Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, réz, mangán, cink, vas, kálium, nátrium, kén és szilícium
  • Vitaminok: C, A, B1, B2 és B6
  • Tápanyagok: fehérjében gazdag (mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza)

- Mikrozöldség növesztésekor:

  • Előáztatás: 4-8 óra
  • Mennyiség 1 adaghoz: 2 púpos evőkanál (~30 g)
  • Sötétidő *: 4-6 nap
  • Aratás (ültetéstől számítva): 8-10 nap után (újra kinőhet, érdemes az első aratás után várni)

- Csíráztatásnál:

  • Áztatási idő: 12 óra
  • Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
  • Elkészülési idő: 3-5 nap

Mikrozöldség növesztése:

A magokat érdemes néhány órára beáztatni tiszta, hideg vízbe és ezután megkezdeni a szokásos folyamatot. Mivel nagy magokról van szó, ezért fontos, hogy még jobban odafigyeljünk arra, hogy ne száradjanak ki. Akár naponta három alkalommal is permetezhetjük a csírázás ideje alatt. Két evőkanál magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 4-6 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-4 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk, ha a kenderrost lap száraznak tűnik.

 

Csíráztatás folyamata:

A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.

 

A zöldborsó csíra és mikrozöld tulajdonságai:

Hosszú zöld szár és levelek, látványos megjelenés lédús roppanós textúrával. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest, vagy párolva a borsóhoz hasonlóan készíthetjük el.

Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy segíti az emésztést és serkenti az anyagcserét. Sok fajta ásványi anyag és vitamintartalmával hozzájárul a mindennapi egészség megőrzéséhez.

* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.

További információk a csíráztatásról itt.

Forgalmazó:

The Green Market Bt.

7632 Pécs, Aidinger János út 12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Kiszerelés 200 g
Csomagolás papír
Származási hely EU
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.