Leírás és Paraméterek
A das Brot rozskenyere:
Alapja a saját kovászunk.
Három lépcsőben, 32-36 óra alatt kovászolunk, lépésenként sötét rozslisztet és vizet adunk hozzá.
Dagasztáskor még egy kis sötét rozsliszt mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, egy pici sót és vizet.
A kisült rozskenyérben a lisztarány 2/3 sötét rozsliszt és 1/3 teljes kiőrlésű búzaliszt.
A rozskenyérben nincs csoda, csak négy összetevő, saját kovász és a két kezünk.
Minden héten csütörtökön 6-kor, a reggeli kávé után indul a dagasztás hagyományos, forgókaros dagasztógéppel. A kész tésztát érés közben többször átgyúrjuk, majd mérés után gömbölyítjük és indiai nádszakajtóban lassan kelesztjük. A megkelt rozskenyeret óvatosan vetőszalagra helyezzük és megsütjük.
A kihűlt rozskenyér ezután dézsmabiztos, egyedi papírzacskóba kerül.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 862 kJ
Energia: 204 kcal
Zsír: 0.76 g
amelyből telített zsírsav: 0.14 g
Szénhidrát: 34.7 g
amelyből cukrok: 0.87 g
Élelmi rost: 7.8 g
Só: 1.46 g
Forgalmazó
Spielmann Kft.
2527 Máriahalom, Petőfi Sándor utca 10.
Termék súlya (nettó) | 2 kg |