Leírás és Paraméterek
termelők: kistermelők egy csoportja
régió: Guji, Nyugat-Arsi
tengerszint feletti magasság: 1900-2070 m
fajta és variáns: arabica, helyi őshonos variánsok
feldolgozás módja: mosott
fermentáció: spontán
Kávénk Sidamából, a Nyugat-Arsi régió Nensebo körzertéből származik. A régióra Gujiként is szokás hivatkozni, mely az Oromo népcsoport egy törzséről kapta az elnevezését. A magántulajdonban lévő Refisa közösségi mosóállomás gyűjti össze a Nensebo woredában (körzetben) tevékenykedő mintegy 900 kistermelő napi szüretét. Egy kistermelő átlagosan 1 hektárnál kisebb területet művel meg, legfeljebb 1500 cserjével. A vegyszerek használata és a cserjék metszése nem jellemző, így a termést alapból organikusnak tekinthetjük. Az állomásra beérkező kávécseresznyéket kézzel átválogatják, kimagozzák, majd az időjárási viszonyoktól függően 36-48 órára fermentációs kádakba kerülnek, ahol a környezetre jellemző vadélesztő törzsek és baktériumok gondoskodnak az erjedésről. A fermentációt mosás és csatornákban történő osztályozás követi, miután a kávészemek 12-15 napig száradnak emelt ágyakon.
Összetevők
szemes kávé
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, napfény elől elzárva tárolandó.
Forgalmazó
Casino Mocca Kft.
1117 Budapest, Hunyadi János út 3.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.