Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A mi sztorink

A mi sztorink

Kávézó, webshop, mi is ez itt tulajdonképpen? Egy jó sztori, de kezdjük az elejéről. :)

 

A Berkenye Kávézó egy az álmainkban szereplő hely valahol Pesthidegkúton. Ide mindig jó betérni, finom kávé illat terjeng, halk zene szól, mosolyognak az emberek a pult mindkét oldalán. A nap süt, a croissant ropog, Senki nem siet, bár a munka, suli, család vár. 
De egy kávényi időt igazán várhatnak.

A Madárberkenye.hu a digitális megvalósulása a Berkenye Kávézónknak. Célunk a bemutatkozás és a termékeink, partnereink bemutatása. Ismerkedni, magunkat megismertetni szeretnénk. Családi vállalkozás vagyunk, hiszünk a személyes kapcsolatokban.  

Pár szóban - kicsit személyesebben is - a történetem. 

Mikor rájöttem, hogy talán sosem leszek "vérprofi" közgazdász, csatlakoztam az akkor még Magyarországon első üzletüket nyitó - Nyugati Pályaudvarnál lévő - Starbucks csapatába. Akkor és ott, majd kicsit Londonban is, felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. Rájöttem, hogy kávézóban dolgozni jó. 

Akkoriban kezdtek nyílni az első specialty kávézók Budapesten és a férjemmel mindet felfedeztük. Hobbink lett ez és már külföldön is szenvedélyesen kutattuk a jobbnál jobb kávés helyeket. Közben telt múlt az idő, családot alapítottunk és én egy marketing ügynökségnél kezdtem el dolgozni. 
De csak nem múlt el a lelkesedésünk és a tiszteletünk a kávé, a kávézók iránt.

Mit tesz ilyenkor az ember? Elkezd álmodozni és mesélni barátainak a terveiről, ők pedig mosolyognak.... :) Pont ez történt velem is. De én vagyok olyan naív, hogy neki is mertem kezdeni! :-)

  • Első lépés egy Meetup szervezése volt kávézó tulajdonos vendégekkel, amit egy kedves blogger barátunkkal  Kosztolánczy Balázzsal szerveztünk meg. 
  • Ezt követően lehetőséget kaptunk, hogy a KávéBár bazáron kerekasztal beszélgetéseket szervezzünk.
  • Tovább szomjazva a történeteket - és a kávékat - elindítottuk a Sztorik a kávézóból podcast csatornát Balázzsal. Lassan 20 részen át beszélgetünk klassz témákról csodálatos emberekkel és én közben csendben keresem a választ a nagy kérdésre: "Hogy jön ki a matek, ha valaki specialty kávézót tervez nyitni?"
  • Újabb lépésként megalapítottuk vállalkozásunkat Madárberkenye Kft néven, és - amíg fizikailag nem valósul meg a kávézónk - digitális formában várunk minden vendéget. Így és ezért született meg ez az oldal.

 

A Madárberkenye üzenete

Mi borzasztóan szeretjük a kávét. Célunk, hogy benneteket is megvendégeljünk egy jó kávéval. Ehhez egy értékes helyet szeretnénk létrehozni, ahol mi is és ti is jól érzitek magatokat. 

Fontos számunkra a környezetünk is. Fontos számunkra ennek fenntarthatósága is. 
Kávézónk fizikai és digitális formájában is arra törekszünk, hogy az eszközben, az alapanyag kiválasztásban és a mindennapi üzemelés apró részleteiben is fenntarthatóak legyünk. 

  • Termékeink csomagolása újrahasznosítható.
  • Hazai Partnrekkel dolgozunk együtt, akik szintén figyelnek a környezetükre.
  • Mi szállítunk ki, adott esetben kétkeréken.

Madárberkenye név pedig férjem nagyapjának kedvenc fája volt, nem utolsó sorban pedig Pesthidegkúton is számos gyünyrű berkenyével találkozhatunk.