Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
900 Ft
Menny.:csomag

Fodros kel mag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra

900 Ft
Menny.:csomag
Gyártó:
A fodros kel mikrozöldje és csírája hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban. Kellemes, lágy íze és színes külseje csábítóvá teszi!
Elérhetőség: Utolsó 6 csomag raktáron
Egységár: 18,00 Ft/g
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Fodros kel mikrozöldségnek és csíráztatásra

  • Íze: Akár a brokkoli mikrozöldségé: diós, lágy íz és lédús, roppanós textúra
  • Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, réz, mangán
  • Vitaminok: C, A, K és B6

- Mikrozöldség növesztésekor:

  • Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos teáskanál (~7 g)
  • Sötétidő *: 3-4 nap
  • Aratás (ültetéstől számítva): 8-10 nap után

- Csíráztatásnál:

  • Áztatási idő: 4 óra
  • Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
  • Elkészülési idő: 4-5 nap

Mikrozöldség növesztése:

Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 4-5 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.

 

Csíráztatás folyamata:

 A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.

 

A fodros kel csíra és mikrozöld tulajdonságai:

Vékony halvány rózsaszín szár, apróbb sötétzöld levelek jellemzik. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele.

Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy magas az antioxidáns tartalma, ami segít megelőzni a rákos megbetegedéseket. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is ismert és javítja az agyunk egészségét, erősíti az immunrendszerünket.

* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.

További információk a csíráztatásról itt.

Forgalmazó:

The Green Market Bt.

7632 Pécs, Aidinger János út 12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Kiszerelés 50 g
Csomagolás papír
Származási hely EU
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.